Yhteystiedot

Yhteystietomme:
Atstek
Juha Lindström
Isovainionkaari 26
35100 Orivesi
Puh. 045 325 6605
E-mail. jrk.lindstrom@elisanet.fi

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:155265 kpl

Asennustöiden valvonta

Rakennuttajan kannattaa seurata sähköurakoitsijan työsuorituksen etenemistä urakkasopimuksen solmimisesta luovutusasiakirjojen vastaanottamiseen saakka. Jos oma aika tai ammattitaito ei riitä töiden etenemisen valvontaan, on järkevää palkata ulkopuolinen sähkötöiden valvoja, joka voi olla sähkösuunnittelija, valtuutettu tarkastaja tai kuntotutkija.

Mikäli saneerauskohteissa ei ole tehty kuntoarviota tai kuntotutkimusta, valvojaa kannattaa käyttää apuna jo mahdollisten vanhojen sähköasennusten kunnon arvioimisessa ja soveltuvuudessa nykyajan vaatimuksiin.

Valvojasta on suuri apu suunnitelmien tarkastuksessa, tarjouspyynnön laatimisessa, tarjousten vertailussa ja laadittaessa urakkasopimusta. Valvojasta on apua myös sähköurakoitsijan ja muiden urakoitsijoiden töiden yhteensovittamisessa, sähköasennusten käyttöönotossa, luovutusasiakirjojen vastaanottamisessa ja tarkastamisessa sekä valmiin työn tarkastamisessa.                                                                                                                                                                                                      Satojen kerrostaloasuntojen ja kymmenien teollisuusrakennusten ja omakotitalojen asennuksista ja projektinhoidosta saadun kokemuksen perusteella kokenut sähkötöiden valvojamme tarkastaa ajoissa mahdolliset riskikohdat, esim. peittyvät maakaapeliasennukset, lattialämmitykset yms. ja puuttuu niihin välittömästi, jolloin virheistä aiheutuvat ylimääräiset kustannukset saadaan minimoitua.

Valvontatehtävästä tehdään kirjallinen sopimus, jossa määritellään valvojalle kuuluvat tehtävät ja siitä maksettava korvaus. Sopimusperustana käytetään konsulttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja KSE 2013.